فعالیت های آموزشی

آزمون های منظم ( هفتگی)
در هفته دو زنگ به آزمون های هفتگی اختصاص دارد .در وهله اول شاید این تعداد آزمون زیاد به نظر برسد اما اینطور نیست . آزمون های کلاسی و میان ترم و ..... که دبیران هر مدرسه به طورنامنظم در طول یک ترم از دانش آموزان می گیرند ، به طور منظم شده و ازهمان هفته دوم مهر آغاز می شود. با توجه به اینکه دانش آموزان در تابستان نیز در کلاس درس شرکت میکنند پس همین درس ها را می توانند در هفته دوم مهر آزمون بدهند . در تمام مدارس به این شکل است که در مهرماه خبری از آزمون و امتحان نیست و دانش آموزان فقط سر کلاس درس می روند و عملکردشان در این ماه ارزیابی نمی شود .سپس در آبان ماه امتحانات میان ترم به طور متواتر و خسته کننده و از همه مهمتر "وقت گیر" برگزار میشود . وقت گیر ازین جهت که مجبور می شوند کلاس های درس را طی این دوهفته فشرده کرده و به جای آن آزمون را برگزار کنند . به همین ترتیب در آذر ماه دبیران که موظفند دانش آموزان را برای امتحانات ترم اول آماده کنند ، همه به فکر امتحان گرفتن می افتند که بعضا بچه ها مجبور می شوند در یک روز 3 امتحان بدهند . اما در دبیرستان صدرا با برگزار کردن آزمون ها از مهر ماه و به طور مرتب این ناهماهنگی ها از بین رفته و آزمون ها در طول 3 ماه، معمولا به این نحو که روزهای شنبه درس های اختصاصی مانند ریاضی و فیزیک و شیمی و هندسه و زیست و در روزهای چهارشنبه آزمون های عمومی مانند ادبیات و عربی و زبان و... برگزار می گردد . با این روش خانواده ها نیز میتوانند کلاس های غیر درسی و ورزشی را نیز با برنامه درسی بچه ها هماهنگ کنند

شیوه های تدریس و تجهیزات هوشمند
در دبیرستان صدرا از شیوه های نوین تدریس و همچنین روش پر طرفدار " تدریس معکوس " استفاده می شود . شيوه ي ابتکاری تدريس معكوس ، يكي از به روز ترين روش ها در پيشرفته ترين سيستم هاي آموزشي دنياست. در اين روش برخلاف روش هاي سنتي تدريس كه غالبا بر حفظ و تعريف مباحث رياضي تكيه داشتند،بر يادگيري مفهومي و ايجاد رابطه ي علت و معلول در ذهن دانش آموز متكي است به طوري كه خود دانش آموز بدون تكرار كردن هاي وقت گير و خسته كننده به فرمول دست يابد و به اين وسيله فرمول يا قاعده مورد نظر براي هميشه در ذهن او حك خواهد شد. با جا افتادن اين روش در سيستم هاي آموزشي، ترس و واهمه ي قديمي دانش آموزان و اوليا نسبت به درس رياضي،به حلاوت و علاقه تبديل خواهد شد. دبیران با تجربه ی به کارگرفته شده در دبیرستان صدرا با به کارگیری این روش نوین و کارآمد ، از پیشگامان اجرای این طرح خواهند بود . همچنین در کلاس های درسی دانش آموزان ،از تجهیزات هوشمند استفاده خواهد شد . به ویژه در درس هایی مانند هندسه ، ریاضی و زیست شناسی که نیاز به تصویر سازی برای داشن آموز وجود دارد ،دبیران معمولا از دیتا پروژوکتور و قلم های نوری استفاده میکنند .

کارنامه ماهانه
تمامی آزمون های هفتگی که شامل 8آزمون می شود وتمامی پرسش های کلاسی و کوئیز هایی که دبیران انجام می دهند ، در پایان هرماه تشکیل کارنامه ای می دهد که خانواده ی دانش آموز به صورت انفرادی دعوت شده و به همراه دانش آموز و مشاور و در صورت نیاز در حضور معاونت یا مدیریت مدرسه نمرات آن ماه دانش آموز تحلیل می شود . اگر نقص یا صحبتی از طرف دانش آموز ،مشاور ، معلم و یا خانواده باشد در این جلسه ی 15 دقیقه ای بیان میشود و گزارش آن طی یک یا دوخط در پرونده ی آموزشی دانش آموز ثبت می شود تا ماه آینده که جلسه دوباره تشکیل شود . همچنین نمرات ماه های گذشته ی هر دانش آموز در کارنامه ی ماه جدید نیز قرار می گیرد و روند صعودی و یا نزولی بودن در این کارنامه دیده می شود . لازم به ذکر است در این جلسات در مورد نقاط قوت دانش آموز نیز صحبت می شود که در صدد حفظ آنها برآید . همچنین نقاط ضعف در کنار آن بررسی می شود و با راهکارهایی که مشاور ارائه می دهد ، می بایست تا ماه آینده برطرف شود

اردوهای مطالعاتی در مدرسه
گاهی اوقات پیش می آید که دانش آموزان در منزل فضای مناسبی جهت مطالعه ندارند و یا روش های درس خواندن را برای هر درس نمی دانند . بدیهی است که مطالعه درس فیزیک با مطالعه ی درس زبان انگلیسی متفاوت خواهد بود . در اردوهای مطالعاتی این افراد درس را زیر نظر مشاورین محترم در مدرسه مطالعه می نمایند تا اولا به مطالعه عادت پیدا کرده و ثانیا روش ها را یاد بگیرند . از مزیت دیگر این اردوها ، در کنار هم بودن دانش آموزان و با هم درس خواندن است . در ضمن دانش آموزان می توانند تمامی کارها اعم از تکالیف و امتحان مربوط به روز فردای خود را در مدرسه انجام داده و دیگر لازم نیست در منزل به مطالعه بپردازد .

پشتیبان های تحصیلی
در دبیرستان صدرا به منظور پیگیری درسی دانش آموزان و همچنین مشاوره ی اختصاصی و انفرادی برای هر فرد ، پشتبان های تحصیلی مخصوص هر رشته که سابقه ی تحصیل در آن رشته را دارند ، فعالیت میکنند . تقریبا برای هر 20 نفر یک پشتیبان تحصیلی در نظر گرفته شده است که حداقل 2 بار در هفته با منزل تماس گرفته و مطالعه دانش آموز و انجام تکالیف او را در منزل پیگیری می کند.

دفترچه برنامه ریزی
این دفترچه طبق برنامه هفتگی درسی دانش آموزان تدوین شده است یعنی به طور مثال اگر روزهای شنبه دروس شیمی و زیست و جغرافی دارند دفترچه ی دانش آموزان با توجه به دروس روز شنبه و یکشنبه برنامه ریزی شده است که چه مقدار به هر درس می بایست اختصاص داده شود . نقطه قابل توجه در این دفترچه این است که دروسی را که در همان روز تدریس شده است در برنامه ی همان روزشان گنجانده شده است که باید مطالعه و تمرین کنند و ساعاتی را نیز به دروس فردا یعنی یکشنبه اختصاص داده شده است . (تقریبا 60 درصد دروس همان روز و 40 درصد دروس فردا)
 این برنامه از ساعت 17 الی 22 برنامه ریزی شده است که در مجموع هر فرد می بایست در روز 3 الی 4 ساعت مطالعه مفید داشته باشد و ساعات مطالعه را در دفترچه یادداشت کرده و به رویت خانواده نیز برسد و مشاور آنان هفته ای یکبار این دفترچه را بررسی می کنند و مشاهدات و نظرات خانواده را بررسی کرده و نظرات خود را در آن مرقوم می دارد . برنامه ی ساعتی که در این دفترچه نوشته شده است صرفا پیشنهادی از طرف مشاور دانش آموزان می باشد لذا هر فرد می تواند با توجه به شرایط هر روز خودش مقداری که مطالعه کرده است را در دفترچه وارد نماید .

جلسات گروهی خانواده ها با دبیران
دبیرستان صدرا به منظور تعامل بیشتر و بهبود کیفیت بخش آموزش اقدام به برگزاری جلسات گروهی اولیاء و دبیران به صورت ماهانه(با حضور مدیریت و کادر آموزشی)می نماید. این جلسات موجب آشنایی اولیاء گرامی با روش های تدریس و روند آموزشی دبیر محترم و همچنین از سوی دیگر آشنایی دبیران با دیدگاه های مختلف و شنیدن سوالات و پیشنهادات خانواده ها می گردد. 

 

 

 

 


      طراحی و توسعه : پارسیان
دات نت نیوک فارسی